Kolejny bardzo bardzo szybki przepis: ) Dodany wcześnie rano bo i mnie czeka długa podróż do rodzinnego domu… Wypróbujcie te czekoladki i podajcie swoim gościom, z pewnością będą zachwyceni. Te talarki są o wiele lepsze niż najlepsza czekolada bakaliowa… No i takie świąteczne. Polecam: )

Przepis zaczerpnięty z grudniowej Kuchni

Ilość talarków zależy o d ich wielkości : )

200g mlecznej czekolady

200g mieszanych bakalii : u mnie żurawina, suszone morele, migdały, orzechy włoskie i laskowe

Przygotowanie:

Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej (w misce nad garnkiem z wrzącą wodą). Dużą płaską powierzchnie wykładamy folią aluminiową. Łyżką nakładamy czekoladę w dość dużych odstępach, nadając jej możliwie okrągły kształt. Bakalie kroimy na mniejsze kawałki (wedle upodobań). Układamy na talarkach z czekolady.

Wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc. Po stężeniu delikatnie odrywamy od folii starając się, by czekolada się nie kruszyła.

Smacznego :)